La qualitat el millor servei al client

LA QUALITAT EL MILLOR SERVEI AL CLIENT

Aquest primer semestre de l’any ha estat el millor per les empreses del sector de la formació on line. En la recent edició d’EXPOELEARNING celebrada a la Fira el passat mes de març es va proclamar a “Barcelona, capital mundial del e-learning”. El volum de negoci dels 31 expositors va superar els 50 millions d’euros, que per a un sector jove com el nostre es una clara senyal que cada cop més les empreses aposten per una formació continua basada en les gran aportacions de la tecnología.

Gairabé ja no es troben Universitats o Escoles de Negoci que no desenvolupin noves formes de desenvolupament de la formació on line que té com a principal caracteristica l’adaptació al perfil de l’estudiant, del professional que ha de compaginar la seva feina amb la necesitat d’una formació continua, moderna i eficient a qualsevol hora i lloc.

En aquest mercat cada cop més competitiu pasarà com a altres sectors, per exemple el de l’automóbil. Vostès troban moltes diferències entre un cotxe de la mateixa gama, preu semblant peró de diferent fabricant? Jo no. Avui un model d’ utilitari aporta molt poques diferències al conductor, de la mateixa manera un curs on line, amb un programa semblant aporta poques diferències a l’estudiant que ha de buscar el prestigi de l’insitució que li dona la certificació. Què es lo que realment importa al client? La qualitat que la formació sigui realment útil, que l’estudiant aprengui quan ho necesiti. Per aixó avui en dia els centres de formació que apostin per millorar els seus procesos i ofertar cursos, serveis amb qualitat tindran molt de guanyat pel mercat global en el que es trobem.

Peró així com es habitual trobar un director de qualitat en una empresa automobilistica o de qualsevol altra empresa del sector industrial, no és gens frecuent trobar un “Director/a de qualitat” en una Universitat o centre de formació. Es més important fabricar cotxes o formar persones? Apostem per la qualitat en la formació i el nostre país serà cada cop més competitiu.

Josep Lozano Galera
Director de AEFOL.com

 

Deja un comentario